Waarom bedrijven vaak met een belastingadviseur werken

Als particulier is het invullen van een belastingaangifte in veel gevallen niet zo ingewikkeld. Het meeste is voor ingevuld en hoef je alleen maar te controleren. Voor bedrijven ligt dat wat anders.

Naast het feit dat er elk kwartaal BTW aangifte moet worden gedaan, moet er elk jaar ook een jaarrekening gemaakt worden en de aangifte inkomstenbelasting gedaan worden. Bedrijven werken hierbij vaak met een belastingadviseur en dat is natuurlijk niet voor niets.

Kosten van een belastingadviseur snel terug

belastingadviseur kostenEen belastingadviseur is natuurlijk niet gratis, maar de belastingadviseur kosten verdient zich in veruit de meeste gevallen ruimschoots terug. Iedereen heeft zijn kennis en kunde en een belastingadviseur is helemaal op de hoogte van alle regels die horen bij de fiscus.

Als ondernemer heb je eenvoudig weg de tijd niet (en waarschijnlijk ook de interesse niet) om alle regels te onthouden en alle wijzigingen bij te houden. Daarom loont het om met een belastingadviseur te werken zodat je weet dat je aangiftes kloppen en je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Aangiftes doen voor bedrijven

Maar naast het invullen van de aangiftes voor bedrijven, is de belastingadviseur ook een vraagbaak. Want als ondernemer heb je veel vragen die met de fiscus te maken hebben. Welke aftrekposten zijn er?

Is het handig om mijn auto op de zaak te zetten? Hoe werkt de VAR verklaring? Dit zijn een aantal vragen die je als ondernemer bij je belastingaangifte Hilversum kunt stellen. Hij of zij kan deze voor je beantwoorden of uitzoeken, zodat jij kunt doorgaan met ondernemen in de wetenschap dat al je belastingzaken goed geregeld zijn.