Welk abonnement past bij jou?

Je bent in de markt voor een nieuw telefoon abonnement. Momenteel heb je nog een ‘oud’ abonnement, waar je een vast bedrag betaald voor je mobiele telefoon en de bundel. Vroeger werd weleens gedacht dat providers de telefoons gratis verstrekte, ze adverteerde daar zelfs vaak mee, maar inmiddels weten we wel beter.. de providers gaven je in feite gewoon een lening voor het toestel, zonder dat je dit zelf wist.

telefoon abonnement afsluitenInmiddels is dit flink op de schop gegaan en heb je een abonnement met bundel (ook wel sim only abonnement genoemd) en daarnaast kun je een lening afsluiten voor een telefoon. Daarvoor zul je wel voldoende inkomen moeten hebben, er wordt namelijk gewoon een check gedaan bij de kredietregistratie op je naam. Op zich is dit natuurlijk een buitengewoon goede ontwikkeling die in de laatste jaren is ontstaan. Er zijn bij bepaalde mensen namelijk veel problemen ontstaan door de lopende abonnement met telefoon, die ze eigenlijk helemaal niet konden betalen. Door een check in te voeren en door het inzichtelijk te maken, moeten deze problemen in de toekomst worden voorkomen.

Wat heb je nodig in je abonnement

Voordat je een keuze gaat maken, is het belangrijk om eerst eens na te gaan wat je nu eigenlijk nodig hebt in je abonnement. Bel je veel? Maak je veel gebruik van het internet? En hoeveel data verbruik je dan gemiddeld per maand? Allemaal zaken die je gemakkelijk kunt achterhalen door even in te loggen bij je huidige provider.

Je kunt de voormalige rekeningen vaak online bekijken, soms kan dit ook in de app die de provider heeft. Dat maakt het nog makkelijker. Als je vervolgens een goed beeld hebt van je wensen, kun je de beste deal gaan bekijken op internet. Althans, je kunt er naar op zoek gaan. Veel providers willen zoveel mogelijk nieuwe klanten binnenhalen, dus soms kun je leuke extra’s meenemen. Bijvoorbeeld een welkomstcadeau, maar het komt ook voor dat je een extra korting krijgt op je abonnement voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld 50% de eerste 6 maanden van je abonnement. Dat kan flink oplopen.

Internet bundel vaak erg belangrijk

mobielJe maakt waarschijnlijk veel gebruik van het mobiele internet, met alle sociale apps van tegenwoordig is dit bij veel mensen het belangrijkste onderdeel van hun bundel geworden. Het is dan ook aan te raden om voldoende data in de kopen in je bundel. Sommige providers maken gebruik van een combinatie abonnement. Je krijgt dan bijvoorbeeld 3000 units. 1 unit staat gelijk aan 1 MB, een belminuut of een SMS. Zo kun je het redelijke flexibel indelen.

En hoef je niet in de war te zitten op het moment dat je even wat verbruikt. Toch zullen de meeste providers werken met een bundel. Koop voldoende data in, want het is veel voordeliger dit vooraf in te kopen dan naderhand bij te moeten betalen. Mocht je echt heel veel van het internet gebruik maken, dan kan een onbeperkt internet abonnement flink schelen. Zo weet je zeker dat je nergens naar om hoeft te kijken en geen financiële verrassingen krijgt aan het einde van de maand.